Kategóriák
Gyorsposta külföldről

5 munkanapos szállítási határidő, előre utalás után, egyenesen a kért címre megy a gyárból.

Rasch tapéta: 12 tekercsig 5000.-

PS tapéta: 12 tekercsig 8000.-

Marburg tapéta: 12 tekercsig 11000.-

AS tapéta

7000.-

Hírlevél
Pontgyűjtő

Barkácsbolt
Ajándékpont

Vállalható vállalkozás

Videók

Bemutatkozás

Bemutatkozás

 

Magyarázat a tapétán levő jelölésekhez

Imagine minőségi gyerektapéták:

Imagine gyerektapéták

Gardinia EasyFix roletta szerelése

Dc-Fix fólia ragasztása

 

 

 

 

Termékajánló
Pick Pack Pont

Csomagátvétel akár hétvégén, alacsony áron, közel az otthonához.

60 centiméternél rövidebb

csomagok szállítására!

Tanúsítvány
SSL Certificate
Fizetési megoldás
Személyi kölcsön
Szűrés
Gyártó

Tapétázási 1x1


Most megtanulhatod, hogyan kell szakszerűen tapétázni.

Nézd meg a video-t!

 

 

http://blog.polifarbe.hu

 

TAPÉTAFAJTÁK

 

Kétrétegű papírtapéta:

A felső színes, mintás, nyomtatott papírhoz hozzáragasztanak egy alsó papírréteget, amit dombornyomással látnak el. Fényálló, de nedves tisztítása nem ajánlott. Ide tartozik a fűrészporos tapéta is, amely sokféle szemcsemérettel kapható, és akár 4-6 alkalommal is át lehet festeni.

 

Habosított tapéta:

Az egyre korszerűbb gyártási folyamatoknak köszönhetően dekoratív, tartós, enyhén tisztítható falfelületeket hozhatunk létre vele. Puha, kellemes tapintási érzetet ad, ugyanakkor viszonylag sérülékeny, mivek a puha felső réteg könnyebben benyomódik.

Vinyl- vagy selyemtapéta:

Nagyon tartós falburkoló, amelyet rendkívül elegáns, selyemfényű vagy matt felülettel látnak el. Újratapétázáskor lehúzható a felső rétege.

 

Vlies, azaz gyapjúrostos tapéta:

A legkorszerűbb, környezetbarát falburkoló, amely papír helyett textilszálakat és cellulózt tartalmaz. Lélegző, azaz páraáteresztő, a fal mozgása esetén nem reped meg, javításkor maradék nélkül lehúzható a falról, majd akár újra vissza is lehet ragasztani. Egyes típusai átfesthetőek.

 

Üvegszálas tapéták:

Nehezen éghető, nem szakad, jól tűri a fal apró mozgásait, sokszor át is festhető. Éppen ezért régi, repedezett falfelületekre is ajánljuk, mivel jól összefogja a vakolatot. Fürdőszobába, vizes helyiségekbe szintén megfelelő, üvegszáltartalma miatt felrakása után azonnal festeni kell.

 

Öntapadó tapéta:

Műanyag felületű tapéta, aminek hátoldala ragasztóval van ellátva, könnyen kezelhető, de felrakása némi kézügyességet igényel. Anyagából adódóan vizes helyiségekbe is ajánljuk, régi bútorok felújítására is alkalmas, és nedvesen is tisztítható.

Létezik üvegfelületekre gyártott változata, melyek tejüveges jelleget kölcsönöznek, és megakadályozzák a belátást.

 

 

 

MI AZ A MAKULATÚRA?


A tapéta és a fal közötti megfelelő ragasztókötés kialakulását nagyban elősegíti, ha a falat egy jó szívóképességű makulatúra papírral vonjuk be tapétázás előtt. Papírtapéta esetében csak javasolt, Vlies tapéta esetében nem szükséges az alkalmazása. Selyem- (vinyl ) és habosított tapéta, illetve az összes többi tapétafajta esetében elengedhetetlen. Mivel a ragasztóval bekent tapéta megnyúlik, a falon száradás közben próbálja visszanyerni eredeti alakját. Egyes fajták ilyenkor még a glettelésben is kárt tudnak tenni, de a makulatúrát nem tépik fel. Lehet a teljes falat makulatúrázni, de az is jó megoldás, ha kizárólag a majdani tapétaillesztések helyére ragasztunk 20cm széles csíkokat. Ilyenkor azonban a keletkezett átlapolásokat - a fal és a makulatúra papír szélei közötti szintkülönbségeket - el kell glettelni.

A FAL ELŐKÉSZÍTÉSE


Ideális esetben a régi tapétát, tapétaragasztót és festéket eltávolítjuk, a fal hibáit gletteléssel eltüntetjük, és simára csiszoljuk a falfelületet, majd átkenjük tapétaragasztóval a fal szívóképességének csökkentése érdekében. Ha a régi, papír alapú tapétát vízzel vagy tapéta-leoldó folyadékkal többször átkenjük, és megvárjuk, amíg megpuhul, egy spaklival vagy tapétakaparóval könnyen el tudjuk távolítani. Ha ezt követően nagyobb mélyedések, vakolati sérülések maradtak a falon, akkor ezeket réskitöltő anyaggal javítsuk ki. A letisztított, kijavított falat kenjük át mélyalapozóval. Ha korábbi tapétára tapétázunk rá, ellenőrizzük annak állapotát, és mindenképpen portalanítsuk. A tapétázandó fal minden esetben legyen portalan és száraz!


FONTOS!


Mielőtt a tapéta csomagolását eltávolítanád, bizonyosodj meg róla, hogy a tapéták gyártási száma megegyezik! Ha ez nem lehetséges - például pótlólagos vásárlás miatt -, a különböző gyártási számú tapétákat külön falfelületen, a többi tapétatekerccsel nem összekeverve célszerű felhasználni. A tapétázás befejezéséig mindenképpen őrizd meg minden tekercs címkéjét!

MÉRETRE SZABÁS


A tapétacsíkok felragasztása előtt jelöljük ki a vízszintes vezetővonalat, ehhez illesztjük majd a levágott tapétacsíkot. Ehhez a művelethez mérőszalagra, ceruzára, ollóra, késre és acélvonalzóra lesz szükség. A tapétacímkén található mintaillesztés jelének figyelembevételével vágd le a csíkokat a falhossznak megfelelően, oldalt 5-10cm ráhagyással. Mintás tapétáknál számításba kell venni a raportot, vagyis a mintaismétlődést, ami azt jelenti, hogy a pontos illesztések - amelyek nem törik meg a mintát - és a leszabott felesleg miatt nagyobb mennyiséggel kell számolni az adott felületre!

A RAGASZTÁS SZABÁLYAI

 

Ehhez a művelethez kefét, gumihengert vagy festőhengert kell használni. A tapétacsíkok felragasztása a tapéta anyagától, típusától függően különböző lehet. Jelöld be a levágott tapétacsíkok tetejét a tapéta hátoldalán, hogy az egyes lapok biztosan egyirányba álljanak. Egyenletesen kenjük a tapéta hátoldalára a sűrű, erős ragasztót, különösen ügyelve a szélekre. Egy falfelület első csíkját vízszintező vagy függőón segítségével állítsuk függőlegesre. Az utolsó csíkot 2-3cm-re hajtsuk át a következő falszakaszra, így rátapétázva tudjuk a folytonosságot biztosítani. Mindig másfél centiméter átfedéssel ragaszd az előző csíkra a tapéta széleit - ügyelj rá, hogy az átfedéssel ragasztott csíkok a fény felé essenek, így kevésbé fognak látszani. Felrakás után, a függőleges szélek lesimításakor nedves szivaccsal rögtön töröld le a felesleges tapétaragasztót.

 

A plafon tapétázásánál figyeljünk arra, hogy ne a tapétacsíkot, hanem inkább a mennyezetet kenjük be ragasztóval.

 

Kerüljük a túlzott fűtést és a huzatot. A gyors száradás a tapéta zsugorodásával járhat, és az erős ragasztókötés kialakulását is gátolja.

Az első tekercs tapéta felragasztása után érdemes pihenőidőt tartani, mivel reklamáció esetén csak ennyit térít a nagykereskedés!

 

Papír- és habosított tapéta felrakása:

A falhossznak megfelelően levágott tapétacsíkot bekenjük a sűrűre kikevert tapétaragasztóval, majd a ragasztózott oldalát egymásra hajtjuk. Amikor a megfelelő ázási idő letelt ( kb. 5 perc ), a papír megpuhult, akkor a lapot széthajtva a falra helyezzük, a helyére igazítjuk, majd a tapétázókefével a csík közepéből a szélei felé haladva felsimítjuk a falra. Fontos, hogy az egyes csíkok lehetőleg azonos ideig ázzanak, puhuljanak. A felrakás során esetleg kikenődött tapétaragasztót azonnal nedves ronggyal távolítsuk el a tapéta felületéről!

 

Vinyl- vagy selyemtapéta felrakása:

Ennél a fajtánál előfordul, hogy nem a tapétára, hanem a falra kell kenni a ragasztót (erről a mellékelt használati utasítás mindig rendelkezik). Mivel a selyemtapéta általában fényes felületű, különösen ügyeljünk arra, hogy a ragasztó ne kerüljön a felületére. Ezek a tapéták nehezebbek, ezért a ragasztókötés erőssége különösen fontos. Mivel a ragasztáskor keletkezett nedvesség kifelé kevéssé, inkább csak a fal belseje felé tud eltávozni, így fokozott igénybevételnek teszi ki a glettanyagot és az alapozást. mindezek miatt a selyemtapéta felrakása házilag nem javasolt, inkább szakembert bízz meg a munka elvégzésével.

 

Vlies-tapéta felrakása:

A tapétacsíkon túl plusz 20cm szélességben vastagon, nagyon sűrűre kikevert ragasztóval kenjük be a falat. Célszerű teddyhengerrel felhordani a ragasztót, majd a ragasztómasszába szárazon fektessük bele a tapétacsíkot. Vinyl-tapétáknál az egyes lapok ázási ideje a papírtapéta ázási idejének akár kétszerese is lehet (kb. 6-10perc ), de ennél a típusnál is lényeges, hogy az egyes lapok azonos ideig ázzanak. Végül tapétázókefével, gumihengerrel vagy tapétázólapáttal a csík közepétől a szélei felé haladva simítsuk fel a falra.

 

Bordűr ragasztása:

a bordűrt festett falra vagy papírtapétára is felragaszthatjuk. Műanyag bevonatú tapéták (habosított, selyem és vlies) esetében erre a célra szolgáló, speciális bordűrragasztóval lehet feltenni. Megoldás lehet a bordűrt közvetlenül a falra ragasztani. Ilyenkor pontosan rajzoljuk meg a helyét, és a tapétázást csak a vonalig végezzük, a bordűrt pedig ragasszuk fel a kihagyott helyre.

 

TIPP!!!

A kudarcélmények és buktatók elkerülésére készítsünk próbaragasztást. Vágjunk le egy 20cm-es csíkot, ezt vágjuk ketté, majd kenjük be ragasztóval, és tegyük fel az előkészített falra. Így kipróbálhatjuk, hogy mennyi ragasztót igényel a kiválasztott tapéta, hogyan viselkedik száradás közben - különös tekintettel az illesztésekre.

 

VALO Ragasztó PVC panelekhez

Univerzális ragasztó PVC panelekhez, padlólapok, PVC és polisztirol hablapok és öntvényeket ragasztásához beton, tégla, vakolat, gipsz, fa felületre háztartási és ipari körülmények között.


A PVC panelek univerzális ragasztóinak gyártása és előállítása az ilyen típusú felületek egyre növekvő népszerűségének és a beszerelés kényelmének köszönhető. Használható ipari és irodai, otthoni helyiségekben, nappali és előszoba helyiségekhez. A panelek univerzális ragasztója olyan kémiai összetételű, amely nem korrodálja az anyagot, és nem hagy rajta nyomokat.

Használati útmutató:

1. A felületet legyen száraz és zsírmentes, nedvszívó, amelyet előzőleg megtisztított a portól és a szennyeződéstől.


2. A ragasztót hordja fel az összeragasztandó felületek egyikére akár folytonos szalaggal, akár pontszerűen.


3. A pozicionálásra nyitott idő 2-5 perc.


4. A ragasztandó felületeket nyomja szorosan egymáshoz 1-2 percig.


5. A kötőanyag száradási ideje 20-30 perc.


6. Ha nehéz dekoratív paneleket ragaszt, használjon rögzítő eszközöket a teljes kötési idő alatt - akár 4 óra vagy annál tovább.


7. Mennyezeti burkolólapok, panelek stb. ragasztásakor kövesse a díszítő elemek gyártójának útmutatásait.


8. A munka végeztével távolítsa el a felesleges ragasztót acetonnal, vagy lakkbenzinnel.


9. A ragasztó teljes kötését + 20ºС hőmérsékleten kb. 24 óra elteltével lehet elérni.

Jellemzők:
- használatra kész speciális ragasztóanyag különféle anyagok fúrás nélküli rögzítéséhez;


- a kezdeti beállítási idő 5 perc;


- beállító erő 90 kg / m²;


- 40–60 méter kiadósság (3 mm-es vágással ellátott egyenes vonal alkalmazásával);


- felhordási hőmérséklet +10 és + 30ºС között;


- ne hígítsa vízzel;


- a ragasztási tulajdonságok elvesztése nélkül fagyás -20ºС-ig megengedett.

Tárolási feltételek:

Tárolja száraz, fedett, szellőztetett helyiségekben, szorosan lezárt tartályban, 0 ° C és + 40 ° C közötti hőmérsékleten és legfeljebb 75% páratartalom mellett.

Lejárat dátuma: A gyártástól számított 24 hónap. A gyártás dátuma a palackon szerepel.


Óvintézkedések:
Kerülje a tűz és nyílt láng használatát!

A gyermekektől elzárva tartandó.

Ha ragasztóval dolgozik, használjon kesztyűt.

Kerülje a szembe jutást.

Szemmel vagy nyálkahártyával való érintkezés irritációt okozhat.

Véletlen érintkezés esetén öblítse le bő vízzel.

A szennyezett eszközöket, kezeket, foltokat mossa le szappannal és vízzel. A munka végén szellőztesse a helyiséget, ha szükséges.

Felhasználási terület:
PVC és polisztirol hablapok beton, tégla, vakolat, gipsz és fa felülethez ragasztása lakó- és ipari épületekben.


Műszaki információk:
Megszáradt állapotban vizes diszperziós festékkel festhető.


Használat:
A ragasztót vékony rétegben kell felvinni a száraz felületre, amelynek először por-, szennyeződéstől és mésztől mentesnek kell lennie.

Ha szükséges, a felületet először alapozni kell a tapadás fokozása érdekében.

A ragasztott részletek elhelyezésére nyitott időt - 2-5 perc.

A ragasztó felhordása után nyomja a ragasztandó részeket egymáshoz és tartsa 1-2 percig.

A ragasztóanyag 20-30 percen belül kiszárad. A teljes végleges kötés kialakulása legalább 24 órát vesz igénybe. Felviteli hőmérséklet 10-30 ° C között.


Tárolási feltételek:
Jól szellőző helyen, szorosan lezárt tartályban tárolandó, hőmérséklete -30 és +40 ° C között, a relatív páratartalom pedig 75% legyen.


Lejárat dátuma:
A gyártástól számított 24 hónap. A gyártás dátuma a palackon szerepel.


Összetétel:
Vinil-acetát kopolimerek, töltőanyag, lágyító.


Gyártja:
SIA „Grace” Szentpétervár, Russia
Forgalmazza:
Jász-IRON KFT, 5100 Jászberény, Nagykátai út 17.