Kategóriák
Csapj le ingyenes ismertetőinkre az öntapadós fóliákról, tapétákról, árnyékolókról. Ne maradj le játékainkról, akciókról.
Szalagfüggöny szerelés

Vállaljuk komplett szalagfüggönyök felmérését,
szerelését Dabas 70km-es
körzetében.

Blog

Gyorsposta külföldről

5 munkanapos szállítási határidő, előre utalás után, egyenesen a kért címre megy a gyárból.

Rasch tapéta: 12 tekercsig
9000.-

Marburg tapéta: 12 tekercsig
15000.-

AS tapéta
11000.-

Erismann tapéta: 12 tekercsig

11000.-

Nyereményjáték szabályzata + ehhez kapcsolódó adatvédelmi szabályzat
Pontgyűjtő

Barkácsbolt
Fizetési megoldás
Blog
2021.07.04 21:49

Öntapadós fólia

Az öntapadós fóliákról általánosságban

Miért olyan népszerű az öntapadós bútorfólia és az üvegtapéta?

Hosszan sorolhatnánk az előnyöket, de álljon itt a 10 legfontosabb:


1. Látványos, egyedi megoldás.
2. A régiből újat varázsol.
3. Házilag megoldható.
4. Gyorsan lehet dolgozni vele.
5. Egyre több színben és mintázattal kapható.
6. Tartós és könnyen tisztítható.
7. Bármilyen sima, pormentes felületre felragasztható.
8. Üvegfelületre is van megoldás üveges nélkül.
9. Egyszerűen felhasználható, ugyanis a hordozórétegen a pontos mérést/vágást négyzetrácsos minta segíti.
10. És,mert büszke lehetek magamra, hiszen ÉN CSINÁLTAM!

Milyen fajtái vannak, mire alkalmasak?

A bútorlapból készült asztalok, szekrények bármelyike házilag is könnyen, gyorsan, látványosan felújítható öntapadós tapétával.

Nincs szükség különösebb kézügyességre.

Ha pl. meguntad a konyhaszekrény színét, elég csak az ajtólapokat bevonni valamelyik dc-fix bútortapétával.

Pár ezer forintos ráfordítással teljes megújulást érhetsz el.

Ma már igazán széles választékban - a legújabb trendeknek megfelelő és a hagyományos bútorokhoz is illő színekben - kaphatóak a faerezetű öntapadós tapéták ( wenge, fenyő, dió, bükk, stb.).

Népszerűek az ajtó méretéhez igazodó ( 90cm ) famintás fóliák, amelyekkel olcsón meg lehet szépíteni a szobák ajtóit.
Az egyszínű öntapadós bútortapéták különböző színeit együtt alkalmazva vidám, divatos bútorrá alakíthatjuk az unalmas komódot, régi éjjeliszekrényt.

A kék, zöld, piros, sárga bútortapéta több árnyalata számtalan lehetőséget nyújt, hogy egyedivé tehessünk egy felületet.

Akár a hűtőszekrényt vagy a fagyasztóládát is érdemes bevonni fehér vagy színes tapétával.

Feliratok készítésére a fekete és a piros a legjobb.


Konyhában, fürdőszobában jól mutat a csempemintás öntapadós tapéta, amely mintás és minta nélküli változatban is kapható. Szeretitek a cementlap mintás öntapadós fólia típusokat is. De akár díszíthetsz 1-1 csempét is a csempematricával, amit ezekől lehet kivágni.


A különböző kedves, romantikus virágos fóliák kis felületen is vonzzák a tekintetet. Díszíthetjük velük az osztálynaplót, az íróasztal egy részét vagy akár a mikrosütőt.


Gyerekszobák kedvelt megoldása a szekrény ajtajára ragasztott táblatapéta. Lemosható, ezért használhatjuk nyelvtanulásra vagy ábrázolásra, krétával, zsírkrétával vagy táblafilccel egyaránt lehet írni rá, majd szivaccsal letörölhető.


A kamaszok nagy örömére az állatos-mesés minták mellett végre megjelentek a tinik ízlésvilágának megfelelő vagány mintájú öntapadós fóliák is. Ezeket látva könnyen megbékélnek az örökölt bútorokkal is, hiszen azokat teljesen saját elképzelésükre formálhatják.


A bársony hatású velúrtapéták kiválóan alkalmasak kiállítások, rendezvények vagy installációk hátterének a borítására, ékszerboltok polcaira. Fekete, zöld, szürke, barna vagy akár kék színt is választhat belőle.


Igen exkluzív hatást lehet elérni a kígyó- vagy krokodilbőrre emlékeztető tapétákkal, amelyek 3-4 féle színben kaphatóak.

Nagyon különlegesek a fém hatású öntapadós tapéták, amelyekből arany és ezüst színt gyártanak matt és fényes változatban.

Autók, laptopok, hangfalak stb. díszei lehetnek.
Újdonság a carbontapéta. Ez a fekete, különleges anyag bátran használható az autónk belső felületeinek borítására is.


Az üvegtapéta izgalmas lehetőségeket rejt magában.
Normál változata ( amellett, hogy megakadályozza a közvetlen belátást)  ráadásul törés esetén nem engedi hogy a szilánkok széthulljanak.

Az üvegfólia egyik változata a speciális UV fólia, mely megszűri a fényt, a hőt és az UV sugárzást, és ezzel védi Önt és a bútorait is.

A másik újdonság a statikus fólia, amely statikusan tapad, ragasztás nélkül.

Elég vízzel bespriccelni az üveget, és rásimítani a fóliát. Eltávolítása 1 mozdulat, nem hagy nyomot maga után. Külön előnye a 95%-os UV védelem!


Az öntapadós járólap szintén gyorsan felragasztható a kopott, töredezett padlólapra.

Parketta- és kőmintás változatban forgalmazzák a kereskedők. Anyaga a PVC padlónál vékonyabb, de a tényleges koptatórétege jóval vastagabb, ezáltal hosszabb az élettartama is.

Könnyen tisztán tartható, ollóval vágható. 30x30cm-es lapokban kapható.Némi segítség az öntapadós tapéta ragasztásához:

Erre lesz szükség: olló vagy szike, (lehetőleg fém-)vonalzó, íróeszköz és műanyag simító velúr borítással..

Fontos, hogy a felület teljesen száraz és tiszta legyen! Az érdes felületeket a felragasztás előtt csiszoljuk le és tisztítsuk meg.
A fólia hátoldalán lévő papírra vonalzóval és ceruzával/tollal bármilyen formát rajzolhatunk. A fólia hálós felosztása segít mind a forma megrajzolása, mind pedig a fólia szükséges méretűre vágása során.A hátoldalon lévő papírt először csak egy kb.10 cm-es darabon válasszuk el a fóliától. Majd a fóliát helyezzük a szögletekre és ragasszuk fel. Ezután lassan húzzuk le a papírt és a fóliát belülről kifelé haladva hólyagmentesen simítsuk el a műanyag simítókés, vagy egy tiszta ruha segítségével.

Ha ferdére sikerült, akkor a fóliát óvatosan lehúzhatjuk és újra felragaszthatjuk, mivel a ragasztó teljes erejét csak néhány óra elteltével fejti ki. Túl nagy felületet azonban ne próbáljunk meg lehúzni, mert a fólia megnyúlhat! A fólia elsimításához a legjobb, ha simítót használtok.


A legtartósabb megoldást a következő módon lehet elérni:

a választott öntapadós bútortapétából akkora méretet szabj le, hogy az a felület minden oldalán kb. 1 cm-rel túl lógjon.

Hajtsd rá a lelógó részeket a bútorlap élére.

Ezután a tapétához színben illő élfóliát meleg vasalóval vasald fel. Az élfólia ( minden barkácsboltban méterre, fillérekért kapható ) biztonságosan rögzíti a tapéta széleit, ezért nem fog felpöndörödni. Ugyanakkor éles, határozott elválasztást biztosít. Pont, mint a vadonatúj bútoroknál.

Ugye  látod, hogy ennél egyszerűbben már nem is válhatsz dizájnerré?!
Szépítsd meg otthonod a trendi dekorációs fóliákkal, melyek minden pillantást magukra irányítanak!

A teljes választékunkat ITT találod.